De klus uitbesteden

Loon- en grondwerk van C.A. Nobel & Zoon uit Oudenhoorn

Heeft u niet de juiste middelen tot uw beschikking om de (landbouw)klus te klaren? C.A. Nobel & Zoon uit Oudenhoorn biedt een scala aan diensten aan op het gebied van loonwerk en grondverzet.

Agrarisch loonwerk

  Ploegen en diepploegen

Voor het ploegen van het land maken we gebruik van een ploeg met een 5- en een 6-schaar.

  Eggen en rotoreggen
Voor het bewerken en zaaien van het land maken we gebruik van de rotoreg. Deze machine heeft een werkdiepte tot 20 centimeter.

  Spitten

We beschikken over een spitmachine waarmee we de grond tot wel 40 centimeter diep uitgraven.

  Frezen en volveldfrezen
Om uw grasland te verbeteren maken we met onze frees de grond goed los, waarna we het egaliseren. Het volveldfrezen wordt hoofdzakelijk uitgevoerd in graslanden.

  Aardappelen

Rijenfrezen

Voor het aanfrezen van aardappelen maken we gebruik van een 4-rijige frees.


Poten
De aardappels worden gepoot door middel van een 4-rijige pootmachine met een kipbunker. Aardappels kunnen in één werkgang gepoot worden door voorop de tractor de rotorkopeg te plaatsen en achter de tractor de pootmachine. De aardappels kunnen na het poten eventueel worden aangeaard door een 4-rijige frees.


Loofklappen
Met de 4-rijige frontklapper wordt het aardappelloof netjes geklapt. Het voordeel van deze machine is dat het loof niet eerst wordt platgereden door de tractor.


Rooien
Voor het rooien van de aardappels gebruiken we de nieuwste Grimme aardappelrooimachine. De rupsbanden maken de machine zeer wendbaar. Door de volle werkbreedte tijdens het werk te overrijden, wordt insporen voorkomen. De bunker heeft een inhoud van 15 ton. De rooimachine pakt 4 rijen tegelijk.

  Bieten

Zaaien

De bieten worden gezaaid met een 12-rijige zaaimachine. Er zit een controlemonitor op de machine, waardoor missers aangegeven worden.


Rooien
De bieten worden gerooid door middel van een 6-rijige bunkerrooier met een bunker van 15 ton.

  Graan

Zaaien

Voor het zaaien van graan beschikken we over een pijpen-zaaimachine. Deze zaaimachine is 3 meter breed.


Maaien
Voor het maai- en dorswerk van graan beschikken we over 2 combines met een maaibord van 6,00 meter.

  Stro en hooi

Voor het persen van het stro en hooi zijn we in het bezit van 3 grote pakkenpersen die zich onderscheiden van andere machines. Dankzij het speciale voorkamersysteem en de unieke dubbele knoop van deze machines, wordt een zeer hoge persdichtheid bereikt. De afmetingen van de pakken zijn instelbaar: pak breedte 1,2 meter, pak hoogte 0,9 meter, pak lengte 1 meter tot 2,4 meter. 


Deze persen kunnen tevens gebruikt worden voor het persen van hooi en kuilgras, al dan niet in combinatie met een wikkelaar.

Grondverzet

Egaliseren

Voor het egaliseren beschikken we over twee kilverbakken met een GPS systeem.

Zeven

C.A. Nobel & Zoon is gespecialiseerd in het zeven van:

  grond
  groente-, fruit- en tuinafval
  sloopafval
  compost

Het loon- of grondwerk uitbesteden